Krama H&M-påse

Så här ser piercingen ut.

krama h6mpåse

PS. Jag kramar H&M-påsen endast för att få ordning på färgerna, annars ser alla mina kort överexponerade ut. DS:

One more day to go...



Halloj alla,

Nu är det bara torsdagen kvar sen kommer smärtan. Jag ska pierca mig i underläppen på fredag och jag antar att det blir smärtsamt, i alla fall lite. Men det lär väl inte vara alltför farligt, hoppas jag (:
Annars har det mest varit julklappshandlande på schemat idag, och matlagning. Mor och jag var till Kista, efter att hon kommit hem efter jobbet, och inhandlade de sista klapparna. Till bror och så undrade mamma vad jag ville ha. Eller ja, hon visste vad jag ville ha men inte vilken färg eller storlek. Eller riktigt vilken typ. Mysbyxor, talar jag givetvis om. Det blev ett par precis likadana som M har. Jag blev så kär i hans fast mina är grå (= Och bror fick en ny dator, som ska bli en server.
Annars har hela dagen varit väldigt trevlig. Lite sömn men åh så mycket skratt. Vilket jag kanske inte hade väntat mig eftersom jag blev så nedstämd igår, som jag kan bli, men så fick jag prata med M i ett antal timmar och det fick dagen att bara flyga förbi. Man andas alltid lite lättare när man får höra hans röst. Min fruga :)
Imorgon blir det en lugn dag, jag ska sitta och ta mig igenom en ny bok "På Y-fronten intet nytt eller Jakten på den nya mansrollen" av Peter Eriksson. Jag har inte hunnit läsa mycket, ett par sidor bara men den verkar otroligt välskriven, i alla fall till en början. Imorgon lär jag förhoppningsvis ha lite mer kött på benen gällande bokens struktur och innehåll. Länge sen sist jag plockade upp en ny bok, känns som att jag läst om i stort sett alla böcker jag läst hittills. Har känt att de varit värda en andra anblick, och många av dem har verkligen det. Men nu är det dags att tillföra lite ny läsning till vardagen, någon som inte innefattar studielitteratur eller annan skolrelaterad information. Det här är nöjesläsning, bara och enbart nöjesläsning.
Jag ska även försöka få ordning på musiken, jag kommer behöva lite stämningsfull läsmusik framöver. Det har varit mycket stök och bök ett tag nu, nu är det dags att få varva ner, med en god bok, en varm kopp kaffe och ett klassiskt verk av någon begåvad kompositör. Det var länge sen jag lyssnade på klassiskt och jag börjar få abstinensbesvär. Det märkte jag inte minst när jag kikade på konståkningen idag och de spelade opera, och jag blev förtrollad igen.
Juletider gör mig på god stämning, och denna vinter har lämnat mig i extas. Ingen snö, ingen ordentlig kyla, ingen stress... bara lugn och ro. Med en vindpust här och där för att avbryta tystnaden. Nu kommer friden. Nu är jag lycklig.

/Belma

All the kings horses...



Halloj alla,

Nu sitter man uppe igen, en sen lördagsnatt har blivit söndag och min kopp kaffe är varm. Bredvid mig sitter en högst enerverande M och önskar han var en rysk fighter... Veckan har varit lugn, och nästa vecka vid denna tiden är Julen här. Och egentligen borde magin redan infinna sig men jag vet inte, det känns inte riktigt som att jag är där än. Eller lite av och till finner jag den där magiska känslan, men oftare än inte känns det väldigt vardagligt hemma.
Jag kanske önskar att Julen nu kunde vara lika magisk som då, när man var yngre; julen var vit, drömmarna levande och magin i sann Disney-anda. Nu känns det inte lika Disney längre. Man har på sett och vis vuxit ifrån sagorna, de där myterna om prinsen och prinsessan, om att leva lyckliga i alla sina dagar och fantasierna har utbytts mot önskningar om större lägenheter och bättre jobb. För visst har inte sådant plats i Törnrosa? Eller Skönheten och Odjuret.
Att plötsligt får Belle för sig att slottet inte duger eller att Törnrosa efter alla dessa sovande år inte längre har nån lust att leva, att hon vaknar och inser att hon förlorat livslusten. Nej gott folk, i Disneys värld finns inte depressioner, det finns inga ekonomiska problem eller problem på jobbet. Man har inga problem med grannar som borrar i betongväggar klockan 2 på natten en gråmulen onsdagsnatt, eller som spelar hög musik så man inte kan sova. Nej, kanske dog den där magin i samband med att grannskapet förändrades.
Eller är det bara så att man inte inser magin i dagens situation. För det är i minnet vi målar fina tavlor, och när jag minner mig om Jularna från de gångna åren så var de egentligen inte alls så magiska. De var verkliga då, nu är de inte det. De är fastetsade i minnesdelen som gärna skönmålar och ändrar. Lägger till och tar ifrån, redigerar för att passa minnesmallen. Minnen ska vara fina och alla ska le, som de där semesterfotona där man ler trots smärtan från solbrännan, vetskapen om den tomma plånboken och allt det andra som händer vid sidan av fotograferingen.

Men korten, liksom minnena, är alltid glada...



/Belma

Steel vaginas...


Halloj alla,

Tröttsam atmosfär här hemma idag. Jag har lyckats slarva bort kommande års almanacka, vilket resulterade i ett panikartat letande på 19 kvm men ingen almanacka fanns att finna. Men som vuxen ska man kunna ha koll på sina leksaker, en konst jag inte lärt mig behärska än. Vilket innebär att jag får spendera ytterligare ett år utan att veta när jag har vad. En annan konst som är mig främmande än är att hålla koll på min ekonomi, detta resulterar ofta att jag måste göra upp nya planer för att de som funnits innan alltid blir sekundära då kontot skriker efter påfyllnad.
Idag skulle jag gå ut på bio men fick ställa in det eftersom jag hade en uppgift kvar att skriva om men som jag översett hela veckan. Jag har börjat slappna av nu, när det börjat nalka sig Juletider. Och magen värker, lampan i min julstjärna har gått sönder. Åh. Och min hall är till bredden fylld med kläder som ska tvättas, och pantpåsen är full. Jag borde göra saker, ta itu med tvätt och pant. Och disk. Men nej...

Jag ska ta mig en kopp kaffe, en mörk chokladbit och Bo Kaspers ska höjas. Jag må kanske inte vara värd vila just nu, men jag tar likväl ut en ledig stund. Och jag gör det med detsamma.

/Belma


PS.
Titeln kommer från Peters film, i det nya Family Guy-avsnittet. DS.

Julkort


Halloj alla,


Idag damp årets första julkort ner i brevlådan. Från N och R, ett sånt där skrap-luktkort. Där man skrapar för pepparkaks och glöggdoft (= Jag småfnissade hela dan på tanken. Såna där ska man ju ha till alla olika tillfällen, tycker jag.

Men julkort var temat för dagen, jag fick iväg mina alldeles jättenyss, 25 stycken som ska iväg. Jorden runt (: Och jag ser fram emot att få ett par till. Blir alltid en massa söta kort från vänner och släktingar som skickar en massa skoj. Och jag har en låda full med olika julkort och andra skojsiga kort som inte åkt upp på väggen.
Härliga minnen från år som gått. Från nära vänner som kanske gått skilda vägar, eller pojkar som försvunnit ur ens liv. Minnen från bättre tider, minnen från sämre tider. Sådant man vill minnas och sånt man kanske lyckats glömma bort. Bara sånt som påminner en om att man är levande, och att man varit det förut också och att, och detta framförallt, man har ett långt liv för sig.

Och dessa kort, från dessa nära vänner gör en lycklig över att man har ett helt liv för sig att dela med dessa underbara människor. Och visst, vissa sållas bort, ibland blir man själv bortsållad men den resterande biten; det är de som gör livet värt att leva.
Och visst har jag varit uppe i varv på sista tiden, inte haft tid för mina vänner och de likaså. Och jag har inte hunnit fråga många av er hur ni mår, och hur allt är. Sen har jag klagat på att ni aldrig frågar mig, jag var inte rättvis. Det handlade inte om alla er, det handlade om ett urvalt få. Två stycken. De som står, eller ska stå, mig allra närmast... Sånt gör en lite ledsen, att se de som bör tycka om en mest vända ryggen till när det blir lite tufft. Men det är av en övergående sort, det problemet.
Men det här är min outlet, min emotional outlet. Och visst, ibland målar jag fan på väggen. Men alla får vi utlopp för vår ångest på nåt sätt. Så ta inte mina ord så hårt. För som jag sagt innan, har jag något att ta upp med er så tar jag det på stubben. Och personligen, men vill man inte lyssna måste jag få skriva av mig. Bara för att få ut det.

Men jag hoppas ni alla har det väl där ute. Förutom lite för mycket sömn har jag det väldigt väl. Mina problem är väldigt i-lands just nu. Men slutet gott... allting gott...

/Bell


Söndag i sängen hos mig...


Halloj alla,

Jag har fastnat för Bo Kaspers. Jag har blivit kär i den där känslan mycket av deras musik förmedlar. Framförallt låten 'Söndag i sängen'... En härlig stämning, kan jag ha börjat inse att Julen är här strax? Julstjärnan lyser, den sprider en sort barnslig glädje som inte kan jämföras med något annat. Jag är så lycklig över hur den här vintern ser ut, ingen snö, ingen ordentlig kyla. Regn och mörker. Och visst blir man lycklig när man vaknar och ser alla tända ljustakar i grannhusets fönster, hur de sprider glädje och ny energi. Man ser hur världen vaknar igen. Till en helt ny värld, en vintervärld. Och Julen är bara runt hörnet.
Nu tänder de gatlyktan utanför mitt fönster.
Jag ska laga mat. Sjömansbiff, grönpepparsås och potatis. Länge sen sist jag åt det, länge sen jag hade orken att bry mig om att äta. Jag har svält. Varit deprimerad och inte orkat. Men ingen har märkt det, inte den här gången heller. Tack och lov. Bara mor. Bara hon som frågar hur det är med mig, bara hon som bryr sig... Alla andra verkar mest glida runt i mitt liv, finnas där för att få yttra sina bekymmer. Men aldrig är det någon som ens skickar ett sms, ett mail, aldrig någon som vill höra hur jag mår. Och jag mår inte bra, men det bryr ni er inte om.
Aldrig har någon av er brytt sig om att ens skicka ett mail; bara en enkel fråga: 'hur är det med dig, hur håller du upp?' Nej det bryr ni er inte om... Men jag är värd er tid, för jag har alltid tyckt ni varit värda min. Alltid har jag tagit mig tiden att lyssna. Men jag kanske borde sluta bry mig helt, är jag inte värd 5 av era minuter är ni inte heller värda så mycket av min tid...

/Belma

Bo Kaspers måste ha tänkt på mig...

För henne är det svart och vitt
Det är helvete och himmel
Är marginalen eller mitt
Det är sömnen eller svindel
- Och jag famlar omkring utan koll.
Mellan ett och noll, ett och noll
Mellan ett och noll

För henne är ont och gott
Det är allting eller inget
Det är kyssar eller spott
Det abstrakta eller tinget
- Och jag famlar omkring utan koll.
Mellan ett och noll, ett och noll
Mellan ett och noll

För henne er det dag och natt
Det är solen eller månen
Det är tårar eller skratt.
Norra Norrland eller Skåne
- Och jag famlar omkring utan koll.
Mellan ett och noll, ett och noll
Mellan ett och noll

Och fästan det är upp och ner
Kan jag ändå konstantera
Att vi får varann att le
Att det verkar att fungera
-Att jag famlar omkring utan koll
Jag famlar omkring utan koll
Jag famlar omkring utan koll
Mellan ett och noll - Ett och noll.

(Hon måste vara jag...)

Sanning.

SÅDAN ÄR DU:


Du är mycket intresserad av, vad som pågår i din omgivning. Du gillar att prata med andra (nästan oberoende om vad det handlar om) och att vara med, där "det sker".

Du gillar att ha struktur och ordning i ditt liv. Du använder troligtvis din kalender flitigt för att hålla koll på de saker du skall komma ihåg. Du fattar snabbt beslut – även när det gäller din värdering av andra människor. Därför kan din omgivning uppfatta dig som lite dominant emellanåt.

Du är detaljorienterad och sannolikt en praktisk person, som är intresserad av att ta reda på HUR saker fungerar. Du är resultatinriktad och vill helst göra saker på det sätt du är van att göra dem på.

Du tänker logisk och värdesätter problemlösning där du får använda huvudet. Du är en ärlig och renhjärtad person, som bedömer andra människor utifrån samma värderingar som du bedömer dig själv.

http://www.zapera.com/survey/demo/personality/


Hädanefter...



 

Live with intention.  Walk to the edge.  Listen hard.  Practice wellness. 
Play with abandon.  Laugh.  Choose with no regret.  Continue to learn.
Appreciate your friends.  Do what you love. 
Live as if this is all there is.
- Mary Anne Hershey   


En officiell start



Halloj alla,

Idag börjar allvaret, samtidigt som leken tar ännu större fart. Julen är runt hörnet, min stundande piercing och livet... Ja, livet i övrigt. Allt är på gång. Framförallt tankarna på en viss pojk. Mina dagar spenderar jag drömmandes om oss två, eller honom. Honom och mig, och allt det där bitterljuva som hör till. Det ska bli vi, jag ska svälja min stolthet. Men inte riktigt än, jag samlar mod än. Jag vill inte kasta mig handlöst in i något där jag kanske inte blir mottagen. Eller kanske blir jag det men inte på det sätt jag förväntat mig... Men än finns tid. Eller kanske har tiden passerat? Kanske drömmer jag bara, så som jag gjorde när jag var yngre...
Jag har alltid gillat sagor, och på sätt och vis drömmer jag om den där prinsen på sin vita springare. Jag tror inte på honom, men konceptet. Och min prins får inte ha tights, trots att det är det mest utmärkande draget i sagornas värld. Hjältarna och prinsarna har alltid tights. Medan ungmöna och prinsessorna alltid har klänning... Nej, det vill inte jag. Jag vill ha en lite mer modern saga. Prinsen i sin misfitströja, och prinsessan... ja, prinsessan bär i alla fall rosa i min saga.
Ni vet vem jag åsyftar, och en sak är säker... I min saga är prinsen så mycket snyggare än i böckerna. För mig i alla fall. För mig är han... prinsen.
Jag har haft sådan abstinens efter snus de senaste dagarna. Gått omkring och tjurat, och vart ilsken. Kort och dryg. Inte alls prinsesslik, utan alldeles mänsklig. Alldeles vanlig... Och jag sover illa. Riktigt illa. Och jag äter inget hela dagarna, bara sitter och tänker... oroar mig. Ältar. Det som varit, det som ska vara och framförallt det som KUNDE ha varit. Men kunde det verkligen ha varit annorlunda? Bättre? Eller för den delen sämre..?
Varje dag lär en ny läxa, varje dag gör en starkare; bättre. Mognare. Äldre om inte annat... Och ju mer jag tänker på det desto mer vill jag leva. Uppleva ännu mer, träffa fler människor och göra fler saker. Dricka mer kaffe, prata mer, lyssna mer, leva så mycket mer... Jag behöver skaffa lite nya vänner, några som inte har så mycket andra obligationer. Som kan vara lite mer flexibla med sitt schema. Som kan njuta av livet lite mer.
Inte att säga att NI inte redan gör det, jag menar på att jag behöver göra andra saker. Gå ut till andra ställen, lära mig nya seder. Make new friends, but keep the old; one is silver, the other's gold.
På torsdag är det Mega Orvars, hoppas nån av damerna har tid till övers för en öl. Kanske två. Bara för att gå ut en sväng. Jag ska iväg i helgen och kommer inte träffa nån av er. Ska iväg med päronen ner till huset och hjälpa till att lägga nya kakel i tvättstugan. Ser fram emot att få pyssla med pappa och sen få ett hemlagat mål mat. Favoritmat till och med, som mamma alltid fixar. Allt hon gör är min favvis (:

Nu ska jag fixa lite bland gamla papper, och sen ska garderoben fixas till ytterligare... Innan sänggående dvs. Jag lämnar er med ett par ord från Håkan-bråkan:
(/Bellis)


 

Om himlen finns, är jag förlorad...


Slut på kaffe...


Hello y'all,

Seg dag idag, efter en lång och väldigt sömnlös natt. Jag tror jag låg och saknade sömnen ett tag, sen slog det mig att jag hade en del serier att titta på. Så det blev säsong två av The war at home. Och i ett av avsnitten så dyker Seth MacFarlane upp. Jag tappade andan samtidigt som jag tappade hakan. SETH MACFARLANE, min Gud. Min hjälte. I min nya favoritserie. Han! Åh, åh, åh... lycka. Ljudet var helt off. Men det gör inget. För han var där och det vägde upp. Vägde över... Seth MacFarlane.
För er som inte vet vem han är har jag bara ett ord: skäms! Han är mannen med rösten. Som gjort en del röster i Robot Chicken, skapade Family Guy och American Dad... Det är Seth MacFarlane! The man, the myth, the legend...
Bo Kaspers i bakgrunden hela dan. Shopping. Jag har köpt ett pärlhalsband och två par pärlörhängen, i två olika storlekar. Och olika bodylotions och body peelings. Jag är så glad. Så trött. Men ändå glad... Och sugen på snus, så pass att jag vill grina. Men jag ska inte börja snusa på heltid. Det är en ful vana, och omöjlig att göra sig kvitt. So instead I'll make me a cup of coffee... OH DEAR GOD NO! Jag har slut på kaffe... Jag kommer gå under. I need my coffee... I need it to get by another day. Get through it all. I need my coffee...

Somebody save me... I don't care how you do it just save me.

/Belma

Belma!

gör slut

Det är slut...


Jag kunde inte tro att jag yttrade de orden, och ju mer jag förundrades över det jag själv satt och sa desto mer sa jag...

Jag kan inte tro det. Men nu får jag stå mitt kast... Som vanligt. Misstag på misstag, på misstag. Men...

Singel igen. Efter honom kommer det kännas som ett fängelse. Ibland undrar jag varför jag inte bara håller tyst. But he hit home and it hurt.

Singel...

Denna gången förtjänar jag inget bättre...

/Bell

Jag hittar mycket skoj nu (:

Allmänt:

Namn: Belma, men kallas oftare för Bellis eller Bell, Buba eller Bubic
Piercings: Inga mer än i öronen, men snart kommer en i underläppen
Tatueringar: Ja, och det kommer fler
Längd: 178 cm
Skostorlek: 39-41 beroende på skor
Hårfärg: Brunt
Är du kär i någon: Marcus
Önskar du att du bodde någon annanstans: Ibland
Tänker du på självmord: Nix, men mord har slagit mig som en idé av och till :P
Dricker du: Ja
Använder du droger: Njae
Röker du: Mjo
Snusar du: Det händer
Vilket schampo använder du: Sunsilk med doft av Cocosmjölk. Luktar semester tycker jag
Vilka skor använder du: Dojjor eller combatboots
Vad är du rädd för: Obildade människor, knarkare, mörkret, spindlar/kryp, depressioner, att kräkas, höjder... Listan är lång
Gillar du att tvätta: Inte innan, svårt att få tummen ur. Men när man väl är i tvättstugan är det okej
Gillar du bergochdalbana: OH YES!


Senaste:


Filmen du hyrde: Jag hyr sällan film
Filmen du köpte: Jesus, jag minns inte
Låten du lyssnade på:  Vision of degradation av Darkane
Låten du laddade ner: Crazy med Gnarles Barkley... Så länge sen var det jag fick ladda ner saker
Personen du ringde: Annelie för att kolla om vi skulle gå och öla nåt
Personen som ringde dig: Annelie för att berätta att hon var för lat för ölande
TV-program du tittade på:  The war at home
Personen du tänkte på: Magnus


För eller emot:


Utnyttja någon: Ingen nära, men folk i periferin har jag inga obligationer gentemot
Självmord: Vill man dö så kan inte jag besluta det åt en, de får väl ta död på sig om de vill det. Dessa ungdomar
Att använda droger: Tyngre narkotika är jag emot, lättare har jag inget emot. Vore hyckleri om jag sa att jag var anti all narkotika
Sex före äktenskap: För sex, emot äktenskap :P
Köra onykter: Alltid emot, utom den gången på Cypern. Då var jag bara cp och på semester
Förhållande mellan homosexuella: Skulle inte kunna bry mig mindre om vem folk väljer att dejta
Såpoperor: Det fanns en tid, den är förbi. Jag ser inte på tv men har inget emot skräptv


Favorit:


Mat: I stort sett allt som min mor lagar
Låt: På tok för många för att kunna välja ett par
Sak att göra: Resa
Ämne att tala om: Politik, för att enervera. Annars är serier det jag pratar mest om, och musik. Pojkar också (:
Sport: Åh, det finns så mycket jag gillar, fotboll, american football, snooker (räknas som sport), golf ibland. Lite sånt
Dryck: Fanta
Kläder: Rosa och jeans
Skådespelare: Emma Thompson och Dustin Hoffman
Film: Många
Band: Darkane, Lamb of God, Arch Enemy, DIO, Deathstars, Catamenia, Children of Bodom lite såna band
Bil: Audi A6 eller A8. Eller Mazda 6


Har du någonsin:


Ljugit för någon: Ja, jag är mänsklig... ibland...
Varit i slagsmål: När jag var yngre tyckte jag om att slåss med äldre pojkar
Blivit arresterad: Nja, inte arresterad. Tagen för fortkörning och för att jag cyklade på E4:an. Inte mer än så


RSS 2.0