Tack

Jag blev så förnedrad. Två dagar i rad från två håll. Tack. Jag repar mig... Med en kaffelatte och slims. Jag mår alltid bra på Östermalm. Uteservering, Michael Jackson i högtalarna och många tankar avlöser varandra när jag sitter under min varma filt. Tack Öfvre det går inte att må dåligt på den här sidan stan. Marajah du är min klippa! Tack och åter tack för att du finns...

Stad i ljus

Jag kan inte sluta förundras över hur magnifikt vackert Stockholm med omnejd blir när höstfärgerna intar center stage. När orange blir huvudaktören bland färgerna och solen sprider sina sista varma strålar innan vintermörkrets akt börjar. Scen ett akt fyra börjar snart, jag hoppas publiken är laddad. Det blir ingen intermission men publiken är van. Hösten är här och kärleken med den. Jag får aldrig vårkänslor, istället får jag varma höstkänslor. Hösten för med sig det där vaselinskenet på livets kameralins. Allt får ett vackert orange sken om sig, kläderna blir tjockare och vantar och halsduk plockas fram. Jag blir poetisk om hösten, lyrisk rent av. Så med all lyrik i världen innanför tinningarna sitter jag på pendeltåget på en resa genom Stockholm. Och medan världen passserar utanför hör jag blott vinden susa. Tänk vilken lycka att få finnas till och veta att man är en del av allt detta. Lycka ditt namn är jag. /Belma

Give it to me right


Älskade underbara låt. Paloma Faith tog mitt hjärta i samma stund som jag hörde denna låt och insöp hela härligheten som är denna video. Titta, lyssna, njut.


Man får inte bädda in orginalvideon, per request av Universal Music. Dessa giriga as. Men låten är så värd att höras. Video eller ej. Underbar låt som jag precis bekantat mig med. Melanie Fionas underbara stämma får mig att må som en princessa.

Insup musiken, gott folk. Dagar som denna kräver glädjeämnen. Musik och film stimulerar glädjecentret i hjärnan, njut. Snälla... bara njut :D


Come on over, come on over baby


Nu är det gjort. Jag har fått erfara honom igen och denna gången dog den sista lågan som tänts. Ja, älskade vänner. Sagan är slut. För mig. Jag trodde på fullaste allvar att människan hade ändrat på sig, och ja det hade han, men inte till det bättre. Han hade blivit ännu mer egocentrerad än innan, vilket man inte kan tro att en person kan bli. Men gissa min förvåning. Eller bristen därav.
Nåväl. Jag ska inte ge honom fler än 3-4 rader. För ja, han är inte värd det. Någon som däremot är det är en vän som jag tror kan bli så mycket mer än så.
Denna resliga karl, som delar mina intressen. Och vars intressen jag delar. Inte alla, men många. Och vi kommer bra överens, han kan ta en del verbalt stryk och han räds inte mig. Han kan ta mina dåliga sidor och göra dem till positiva. Han kan få mig att le även i de mörkaste av stunder, och han är där. Han lyssnar och han bryr sig. Och han gör allt för att få mig att skratta. Och det är så lätt för honom att göra det.
Han utmanar mig, och han är inte vulgär. Nej, han är en väluppfostrad kille med ett stadigt jobb och fötterna planterade på jorden. Huvudet är fyllt av information, bra information. Han kan lite om mycket och det är precis så som jag vill ha det.
Han har inte det där typiska utseendet som jag annars faller för men herregud vad han tar igen det på annat håll. Han ser inte ut som alla andra ex, vilket är mycket lovande. För det är det sista jag behöver nu, ännu en idiot till ex.
Han kan tyska, och franska. Vi ligger på samma nivå där. Han kan spanska, ungefär lika mycket som jag. Han är utbildad, väl utbildad och står på sina egna ben. Inga livlinor. Inte mer än jag i alla fall. Och jag kan inte hjälpa att mitt hjärta tar en extra skutt varje gång han hör av sig. Och frågar hur min dag varit, och säger saker som "om du behöver prata så finns jag här". Och jag vill prata. Med honom vill jag prata om allt. Och se världen. Hålla hans hand och känna mig trygg. För han har det där. Je ne sais quoi.
Han är en riktig kille som verkligen känns genuin. Som visar ett genuint intresse för mig och mitt liv och som inte är rädd för att spendera timmar efter timmar på dumma samtal om Star Trek eller Nintendospel eller för den delen Tekken. Han gör så att jag börjar hoppas igen, och jag vill visa honom en sida av mig som få upplevt. Den där genuint älskande sidan.
Jag kan sakna honom ibland, men jag vet att vi snart ska ses. Så fort allt blir avklarat på alla fronter. Jag sa som det var till honom om gårdagens snedsteg och allt han sa var "vi alla gör misstag, behöver du prata så lyssnar jag". Och jag pratade. Och han lyssnade, och när samtalet var slut ville jag teleportera mig till honom. Till hans fina lägenhet, till hans fina liv. Till honom. Och bara tacka honom. Buga och bocka för att han är som han är mot mig.
Jag vet inte om du läser detta, vännen, men du ska veta att du gett mig en anledning att hoppas. Även riktiga hårdrockare har ett mjukt hjärta. Kanske mer så än andra. Och jag vill tacka dig för att du inte är rädd för mig. Inte rädd för att jag är taskig ibland och på urkasst humör. Och jag vill tacka för att du låter mig vara den jag är och tycker ändå om mig, eller kanske just därför. Du är den finaste människan jag lärt känna, av det manliga könet. Marajah har imponerat på mig på damsidan. Och tänka sig att jag lärde känna er båda i detta 2009. Ni två gör mina dagar så bra att till och med tomten från mitt förflutna inte kan sabba det.

Tack och åter tack!

/Belma

Jämställdhet is a bitch!



Jag har lärt mig något nytt i afton som jag vill dela med mig. Jag tycker det klingar väldigt rätt. Om inte annat finns det en hund begraven nånstans i det hela: "Kvinnor kommer ALDRIG vara jämställda män innan dom kan knalla ner för gatan, skalliga & med ölmage och fortfarande tycka att dom är sexiga!!!".

Direktcitat. Mycket sant!

/B

Porn



Porn:
May make you awkward around women, create dissatisfaction with real-life sex, reduce nerve sensitivity, destroy social skills, decrease motivation to work, and create desperation, frustration, and feelings of inadequacy that willultimately drive you to purchase a gun and open fire in a supermarket parking lot for no particular reason before killing yourself-and all because you couldn’t have tose big-breasted, sex-crazed, fluid-guzzling women who you fantasize about every day and who, off camera, are more frigid than your body lying in the after the above sequence of events because they are no longer capable of performing any sexual act that doesn’t have a price tag attached to it-yet always seem to with a guy who uses their money to pay for jet skis, Hummers, and child support, which signifies that there may be some justice in the world after all.
- Neil Strauss

Allt som är bra med mig har jag förmågan att glömma bort

 

 

 

 

Trots sjukdom klippte jag mig och färgade håret. Och blev kär i honom på nytt. Och jag vill ha dig så mycket men inte på samma sätt som jag en gång hade velat. Och jag kan önska att saker var annorlunda, men det är de ej. Så jag går vidare. Utan dig, älskling.

 

Imorgon ska jag se Dalí-utställningen med F. Det ser jag fram emot. Mycket! Nu ska jag lyssna till låten nedan och sen bär det av till sängs.

 

Sen en tid tillbaka har jag varit trött
Försökt att vara allt på samma gång
Så mycket man kan göra och borde och vill
Mitt i allt så ska man räcka till

Sen en tid tillbaka har jag varit tom
Och försökt att hitta spår som leder rätt
Ja det finns så mycket måsten att vara bra på det man kan
Och mitt i allt så ska man vara sann

Jag har ändrat i mitt rum, köpt nya möbler
Och samlat damm på min gitarr
För allting jag skriver blir ändå för kort
Och allt som är bra med mig har jag förmågan att glömma bort

Sen en tid tillbaka har jag varit tyst
Och försökt att känna efter hur det känns
Ja man gör som alla andra och försöker att bli van
Men jag har tröttnat på att vara likadan

Sen en tid tillbaka har jag känt mig svag
Och försökt att vara nån till lags
Ja man kämpar för en plats som passar både här och där
Och snart har man glömt vem man är

Och jag har ändrat i mitt rum, köpt nya möbler
Och samlat damm på min gitarr
För allting jag skriver det blir ändå för kort
Och allt som är bra med mig har jag förmågan att glömma bort

Sen en tid tillbaka har jag tänkt såhär
Och insett att jag måste börja om
Ja jag har kämpat för en plats som passar både här och där
Men snart ska jag hitta den jag är

Jag har ändrat i mitt rum, köpt nya kläder
Och samlat damm på min gitarr
Men i vad jag än tar på mig känner jag mig alltför kort
Och allt som är bra med mig har jag förmågan att glömma bort

Ja jag har ändrat i mitt rum, köpt nya möbler
Och samlat damm på min gitarr
För allting jag skriver det blir ändå för kort
Och allt som är bra med mig har jag förmågan att glömma bort
Har jag förmågan att glömma bort

 

/Belms


Kärlek <3

 

Människor! Detta underbara släkte :D


Interactive Swedish Piano Stairs - Watch more Funny Videos

Reverend Belma

 

Ja mina barn, jag har äntligen tagit steget över och blivit en Reverend. Vi kan alla sova litet tryggare inatt, när vi vet om det ;D

/Belms

Musik är mat för själen


Musik är mat för själen, medan regnet faller hårt matar jag min själ med jazz. Med en tung sten vilandes på mitt bröst minns jag hur det var när jag kunde hålla om dig. Förut. När det bara var vi två. Fast det aldrig var det. Kanske någon gång. Men inte ofta.
Jag saknar din röst. Ditt leende. Dina ögon. Jag saknar att kunna dra mina fingrar genom ditt hår. Att skratta åt dina dumma kommentarer. Att veta vad du tänkte säga innan du hunnit yttra något enda ord. Jag saknar att kunna somna ihop med dig. Att veta att din trygga famn bara är en sekund ifrån. Men mest saknar jag nog din doft. Den söta doften som jag för alltid kommer förknippa med dig. Och fastän jag är glad att det inte är vi två längre, så är jag ledsen över att vi är så långt ifrån där vi en gång började. Saker utvecklades åt fel håll. Jag är ensam. Ensam utan dig. Ensam med dig. I mina tankar. Alla de kretsar ännu kring dig. Och jag insåg när vi sa vårt sista adjö att jag aldrig kommer kunna älska någon så som jag en gång älskat dig. Och jag försöker desperat att distansera mig ytterligare, men när mörkret faller och jag är ensam kvar så är du i mina tankar. Och när regnet faller är du den enda jag vill vara med. Men vi är så långt ifrån varandra. Och jag vill inte närma mig igen, för jag vågar inte falla igen. Jag vågar inte falla så jävla hårt. Att få mitt hjärta utslitet ännu en gång. Jag kan inte. Jag vill, men jag kan inte.
Det är du. Det har alltid varit du. Det kommer för alltid vara du. Men jag kan inte mer nu. Jag orkar bara inte. Fastän jag saknar dig. Fastän jag grät och gråter ännu. Men jag kan inte. Jag älskar dig. Jag gör verkligen det, men jag kan inte... Mon ami. Det som var, må det aldrig komma åter. Och kanske är det bäst att vi inte ses mer för jag älskar dig ännu. Lika mycket som alltid. Och jag kan inte vara din vän. Inte längre. Och jag visste att detta skulle ske, men jag stoppade det inte. Du var mitt allt. Och jag kommer aldrig att repa mig.
Jag har tackat nej till varje kille jag mött. För ingen av dem är du. Och du är inte heller den du som du var då. Men jag saknar dig. Och jag älskar dig... men jag orkar inte mer. Det gör för ont.

All smärta är du... Varför gör jag så här mot mig själv..?

/B

I'm going on...


Nu har jag bestämt mig. Jag ska sluta röka. Rökte min allra sista cigg och efter en snabbtitt i papperskorgen som jag har vid datorn hittar man inte mindre än 5 tomma paket. Man finner även ett i köket. Allt är färdigrökt. Så mycket nikotin. Så mycket tjära. I mina lungor. Intet mer. Belma har fimpat för gott. Och smaken av den sista ciggen dröjer sig kvar i munnen. Det är gott, men inte värt ångesten. För jag har ångest då jag röker. Jag vet att jag gör fel, men jag gör det i alla fall. Mot bättre vetande. Men nu har jag eliminerat en av de sista skuldfällorna i mitt liv. Det är klart. Ett helt, långt kapitel stängt.

"I’ve seen it with my own eyes.
How we’re gettin’ otherwise.
Without the luxury of leavin’.
The touch and feeling of free is,
Untangible technically.
Something you’ve got to believe in...
Connect the cause and effect!
One foot in front of the next!
This is the start of a journey.

And my mind is already gone.
And though there are other unknowns...
Somehow this doesn’t concern me.
"

Ovan citerade låtstycke är ett av de sannaste som skrivits. Gnarles Barkley, givetvis. Låten "Going on". En av mina favoriter.

Nog om det. I helgen insåg jag en sak. Mitt liv måste göras om. Mitt hem, främst. Inga nya saker ska in innan allt det gamla slängts ut. Och det svåraste för mig är att göra mig av med mina högt värderade prylar. Men nu ska det gamla ut. Det är dags att frigöra mig från måsten. Jag rensade ut i köksskåpen i afton. Jag ska även diska för hand, för första gången på flera månader, de tallrikar som inte får plats i diskmaskinen. De har agerat fruktfat, och stått i diskhon i flera veckor. De var rena innan, de skulle bara sköljts av. Nu är de äckliga och samlar bananflugor. Läskiga små varelser. Ingen respekt för ens integritet.
Utöver såna har jag hittat inte en, utan TVÅ, fjärilar i mitt hem. Den ena flög in för några dagar sen. Jag dammsög upp den efter en lång uppladdning. Den andra, flög ut under min säng igårkväll. Jag skrek som en stungen gris och stängde in mig i sovrummet efter att den flugit ut i mitt vardagsrum. Jag satt där inne i en timme eller två innan jag samlade mod till mig att springa efter dammsugaren och suga upp även denna fjäril. Det läskiga är inte att det finns fjärilar (eller jo det är det) i mitt hem, utan att det är två som ser likadana ut. Kommer det fler måste jag flytta.
Jag är hysteriskt rädd för fjärilar. Gay, jag vet. Men jag är det. Och jag vet inte ens när jag blev det, och än mindre varför. För jag minns de många utflykterna till Fjärilshuset. De som man längtade till. Även så sent som gymnasietiden. Men nu. Jesus.

Ovanligt att vara rädd för fjärilar, har jag hört. Jag tror inte det. Folk är väl bara tysta om sånt. Det är ju lite gay.

Nej, nu ska jag ta och diska de två faten och sen ska jag nog fortsätta läsa De tre musketörerna, på svenska (för första gången).


/B

Safe up high


Jag borde sova. Det borde jag gjort för några timmar sen. Men här är jag. I huset. Björnis dvs. Imorgon är det Nyköping och Monsermässan som gäller. Nu väntar en mycket lång lista, en cigg och sen sängen.

ALLMÄNT…
Namn: Belma
Piercingar: Öronen
Tatueringar: 2 st
Längd: 180 cm
Skostorlek:
39-40
Hårfärg: Mellanbrun
Är du kär i någon: Nej
Önskar du att du bodde någon annanstans: Både ja och nej
Tänker du på självmord: Aldrig, mord ja :P
Tycker andra att du är attraktiv: Ja
Vilket shampoo använder du: Ett antal olika
Vilken parfym använder du: Ett ännu större antal olika (har en parfymsamling som omfattar inte mindre än 30 unika parfymer)
Vad är du rädd för: Insekter, spindlar, fjärilar, mörker, demens
Gillar du att tvätta: Oh yes
Gillar du Berg-och-Dalbana: Ja

SENASTE…
Film du hyrde:
Herregud, ingen aning
Film du köpte: Bad Santa och Ice Age 1 samt shoeboxen med SATC
Låten du lyssnade på: Madonnas Like a Prayer spelas på radion i detta nu
Låten du hade på hjärnan: Gloria - Mando Diao
Låten du laddade ner: Melody Gardots nyaste album
Personen du ringde: Mamma
TV program du tittade på: Nån dokumentär på tv
Personen du tänkte på: Joel

FAVORIT…
Mat: Korvstroganoff (jag är simpel, jag vet) 
Låt: Just nu är det Melody Gardots "Baby I'm a fool"
Sak att göra: Gå på bio med vänner och snacka och bli hyssjade
Sport: Tennis - att utöva
Dryck: Hmm, kolsyrat vatten eller kaffe med mjölk
Kläder: Jeans och vit skjorta
Film: Just nu är Inglourious Basterds högst på min lista
Bil: Audi

ANTAL..
Gånger du varit kär: Oj, 4 ggr
Förälskad: Massvis, jag blir så lätt förälskad. Inte bara i människor, i känslor och stämning och årstider
Riktigt jävla askär sådär så att det gör ont: 3 ggr
Gånger ditt hjärta brustit: 2 ggr
Hjärtan brustit på grund av dej: Inga, får jag hoppas
Gånger ditt namn varit med i tidningen: Ingen aning
Ärr du har på kroppen: Mest knäna och händerna, men de är väldigt få

SENASTE…
Bok du läste:
De från norr kommande leoparderna av min favoritförfattare Bodil Malmsten
Personen du fick mail av: Ester
Personen du fick brev av: Shit, oj... Marcus
Personen du fick sms av: Maria, tror jag
Gången hela din familj åt middag tillsammans: För nån vecka sen

ÖVRIGT…
Vad har du gjort idag: Sökt ett jobb, diskat, lagat mat, snackat i tfn, snackat på msn, åkt buss till huset och fördjupat mig i ämnena kassaflödesanalys och resultaträkning
Var det kul: Över förväntan, faktiskt
Hur tidigt stiger du upp: När andan faller på, om inget är inplanerat. Annars mycket tidigt
Gillar du att slåss:
Inte lika mycket som förr
Vad ska du göra ikväll: Sova, får vi hoppas. Läsa lite mer om resultaträkning och skatter
Är du seriös: Om ovanstående eller annars? Om ovanstående, ja. Annars; när situationen kräver det
Vad är du allergisk mot: Känslig mot katthår, allergisk mot päls man använder för att göra nallar med och nickel
Var har du ont: Ryggen, för att jag sitter som en säck potatis och huvudet p g a den sena timmen
Använder du hårspray: Gjorde i helgen, men aldrig annars
Kan du stå på händer: Nej, gravitation är inte min vän
Favoritserie: Family Guy och The New Adventures of Old Christine (en ny favvis) samt Rules of Engagement
Seriekrock? Nej tack?


Nu så jävlar väntar sängen och skatterna.

/Belma

RSS 2.0