När andan faller på...


Ja, gott folk. När man gör en uppdatering så följer ju nästa ganska snabbt. Det får växa fram lite organiskt nu, jag orkar inte besvära mig med bloggen mer. Jag har bloggat så länge nu att jag börjar känna att det, som så mycket annat, är bara en jobbig del av dagen snarare än det terapeutiska nöje det en gång var. Så jag låter detta projekt leva och gro på egen hand. Så jag skriver när andan faller på.


Igår överraskade mina föräldrar mig med att skjutsa hem en ny sängram som de vart och köpt till mig. De har semester och är fruktansvärt uttråkade. Så de for ut till IKEA och köpte en sängram till mig, sen monterade jag och pappa den medan mamma tog hand om min stordisk. Halv 10 var vi klara och då for de hem medan jag satte i en omgång tvätt och duschade.


Jag insåg då jag hängde tvätten att det här var den sista kopplingen till Marcus som klippts och jag firade med en degnöt, en kopp kaffe och lite läsande i den nya sängen.


Jag ska iväg ikväll för att få mina (hemskt utslitna) naglar fixade. En förlängning, sen ska jag hem och titta på film med det absolut bästa sällskapet man kan tänka sig. Jag har allt man kan behöva för en skitbra ostbricka, dock kan jag sakna en flaska vin.

Något jag tänker åtgärda så fort jag kommer till stan. Jag ska nog plocka på mig ett riktigt fint rött vin, och kanske något annat roligt för sällskapet. Maybe baby. Men främst ligger det röda vinet och naglarna.


Nu ska jag beta av en halv dag till sen börjar helgen.



/B


Håll andan och hoppa


Hej alla,



Det går en del tid mellan mina inlägg numer. Jag vet egentligen inte varför, mer än att jag är ute och rör på mig. Jag reser. Njuter av livet. Jag passar på att se mig om i den stora världen, men jag gläds alltid åt att komma åter hem. Jag har allt man kan tänkas behöva eller vilja ha. Jag är lycklig. Genuint och uppfyllande, lycklig. Trots att jag bär på den där hemska "jag har blivit av med jobbet"- nervositeten så är den inte alltomfattande. Det är bara en del av livet, och det är en process som alla andra. Jag har inte känt av någon ångest eller rädsla på sista tiden. Jag mår bra, och jag trivs med mig själv och mitt liv. Jag jobbar successivt på att trappa ner begären.


Alla begären.


Rökning, sötsaker, lustfyllda aktiviteter som involverar det andra könet. Jag dricker nästan inget, längre. Vin är inte lika lustfyllt längre, kaffe smakar fortfarande förrädiskt gott men jag håller på att trappa ner.


Sakteligen vänder jag mitt liv om. De små förändringarna är egentligen de största. Jag ska lägga upp en budget. En som jag håller. Jag måste ha utrymme att leva men jag måste även kunna planera för morgondagen. Hittills har alla mina beslut fattats med eggen mot strupen, den sista svettiga sekunden. Jag måste kunna planera bättre än så. Jag måste kunna säga nej till mina begär. Jag måste kunna säga nej och verkligen mena det.


Jag har unnat mig lite lyx på sista tiden, unnat mig att gå ut och ha en helkväll utan att titta på kvitton. Unnat mig att resa bort och inte titta på prislappen utan kvalitén. Nu ska jag unna mig lite ledigt. Bort från shopping och bort från affärer. Jag måste sluta fly från mig själv och mina problem, och unna mig själv att sätta mig ner med mina egna tankar och bara reda ut allt. Precis allt. Ekonomin behöver få en ytterligare boost, inte inkomsten i sig, utan utgifterna måste ses över. Jag räknas numer som höginkomsttagare. Och i takt med löneökningen har mina utgifter ökat så markant att man skulle kunna tro att jag har en bottenlös väska med pengar. Men så är tyvärr, TYVÄRR, inte fallet. Kanske ska man börja lyssna på den äldre generationen och börja spara till något fint. Vad det nu kan vara. Men det är bra att ha en rainy day fund. För att döma av det förflutna kommer de där regniga dagarna allt om vartannat och det kan vara skönt att ha råd med ett paraply. Jag har tröttnat på att stå ensam och frysa i regnet.


Jag har funderat på att flytta utomlands. Jag funderar på Kanada. Det är nära hem, men trevligare och tryggare. Jag har tänkt på detta så länge nu, att jag till och med börjat söka jobb där och kollat efter bostad. Men på ställen där det finns jobb finns det inga bostäder och på platser där man kan få fatt i en bostad finns inga jobb. Så jag står i valet och kvalet. En sak är dock säker, jag vill flytta dit och jag vill göra det snart. Jag tror jag ska bestämma mig först var jag vill bo, sedan söka jobb där.


Kanske slipper ni ha mitt ass i Sverige, kanske blir jag kvar. Jag har tröttnat på Gnesta, det ska Gudarna i alla fall veta. Jag har tröttnat på det så. Men jag har lärt mig mycket om mig själv där, jag har även funnit ett lugn. Något jag aldrig tidigare kunnat finna. Nu har det infunnit sig och jag är nöjd. Nu vill jag vidare. Att vara kvar är att stagnera, och jag gillar liv och rörelse. Och jag har börjat falla för Kanada.


Kanada nästa?



Någon som känner för att ansluta sig... känn er välkomna. Mitt sökande har börjat. Jag hoppas detta slutar väl.


/Belma

När jag har er i mitt nät vill jag även passa på att tipsa om boken "Min vän Leonard" av James Frey, passande så här års. Fantastisk prosa, lyrisk och vacker. Jag har fällt mer än en tår och jag är så djupt förälskad i denna bok och författarens stil att jag tänker plocka på mig allt han skapat. Är det hälften så bra som detta kommer jag (och heller inte ni) bli besviken.


You should be dancing... YEAH!

Alltid coolast med glittershutters... minsann!

Blåser det där du är..?

Getting loose


Lloyd Banks - On Fire
by Lloyd-Banks

Tvättmaskinen anländer


Jag äger numer alla vuxensaker man kan tänkas behöva. Tvättmaskin, check. Diskmaskin, check. Hemmabiopaket, check. Lägenhet, double check. Ett sparkonto, check. En weekendresa söderut, check. Två datorer och två tv:n, check and double check. Ett jobb jag vantrivs på, check and mate.

Jag slutar på TreStjärnor den 31/8. <Innan dess ska jag på suparsemester med Annelie och en finsemester med syrran till Gotland. Sen bär det av till Grekland för mer supande. Jag har behövt det, efter 2½ år av tyranni. Jag satt och tänkte innan, undrar om jag skulle börja sakna honom nån dag. Men jag skrattade så rått åt en del dumheter som varit och insåg att den perioden av mitt liv är över och jag kan återgå till att ha kewl. Och kewl ska vi ha. Redan nu i helgen. Boy-o!

/Kewk

Terrorist!

Du bist Terrorist (You are a Terrorist) english subtitles from alexanderlehmann on Vimeo.


Tonight, I'm cleaning out my closet


Halloj alla,

Herregud som jag städat och fixat idag. Nu återstår tvätt och ommöblering i vardagsrummet så är jag HELT klar med lägenheten. Nu ser den ut som min. Och luktar Belma, inte kattpiss. Courtesy of Oskar. Men han är borta nu och det är stanken med. Tacka vet jag klorin.
Mina båda walk in closets är rena och fina. Och där bor kläder nu. Inte allt skit som inte fick plats någon annanstans. De sakerna bor i svarta sopsäckar. I spared nothing. I killed my darlings, all of them.

Jag är fri. Även arbetsbefriad. Inte nog med att jag har semester, jag blev varslad på dagen då jag går på semester. 31/8 är min sista dag på Samsung. Maria och jag findrack på hennes underbara balkong, käkade grekiskt och somnade på varsin soffa till Transporter 1. Jason Statham, now THAT'S a MAN. :D

Nu ska jag gå och fördela tvätt, sen ska jag ta ett glas rosé. Kanske. Eller så blir det blott lite naptime. We'll see.

Nu vet ni i alla fall att jag lever än :)


/B

Utkast: Lovar du ...

Lovar du att vara ärlig? Så när som på
Du heter: Belma
Smeknamn: Lennart, Bettan, Bell, Belms, Bellis, Bubica, Fesika und so weiter...

Låt som när du är ledsen sörjer till? A coat of many colors
Beroende av: Uppmärksamhet
Vad behöver du mest just nu: Sömn, semester och en händig karl

Vad tror folk om dig? Att jag är obildad (som svär så mycket) och farlig (har jag fått höra)
Stämmer det? Säg det... Farlig är jag inte, obildad kan diskuteras. Numer kan jag stoltsera med en hel hög med högskolepoäng i allt från Filosofi till Statsvetenskap men det finns alltid de som kan mer och har läst mer
Vad får du oftast komplimanger för? Min klädstil, sminket och accessoarerna. Samt my GREAT t&a (tits&ass för de som känner sig vilsna)

Vad säger du för att imponera på någon? "I bet you I can throw this football over them mountains". Nejmen att jag sett alla Simpsons-, Futurama- och Family Guyavsnitt.
Hur imponerar man på dig? Genom att våga bjuda på sig själv, och att vara human och vänlig utan att man ska behöva be om det
Brukar du skratta för dig själv? Ibland så högt att folk på tunnelbanan ansluter sig

Vad står det i ditt senast inkomna SMS?: "Hej mitt underbara lilla hjärta! Förlåtom jag störde dig imorse. Nu är det spikat! Jag kommer till Sthlm på lördag! Och det ska bli så kul att få se dig och få krama dog och få höra ditt underbara skratt! Vad kan vara en bra tid? Vad passar dig? Jag ska träffa mamma innan men det är faktiskt så att du är viktigare!"
Var bor du? Gnesta
Trivs du där: Absolut. Hade gärna flyttat närmare stan men sådana här bostäder växer ej på träd så jag blir kvar

Äger du några converse: Fyra par
Sprit, cider, vin eller öl: Rött vin eller rosé om det är varmt ute
Vad har du för mobil: En Samsung i600 och en Samsung F110 miCoach

Nästa mål i ditt liv: Resa till Kina
Hur svarar du i mobilen: "Myello", "Ja det är Belma" eller "hallå".
Vem ringde du senast? Stefan

Vad sa den du senast pratade med i telefonen: Vi kanske får ses på söndag med
Antal timmar sömn inatt: Runt 4½
Sov du ensam: Ja

Brukar du komma i tid: Typ
När mår du bra: När jag får vara jag, utan ramar
När blev du fotad senast: Igår, mamma tog kort med den nya kameran de fick av mig på sin twentieth year anniversary

Hur känner du dig nu: Trött, i kroppen men pigg i huvudet och väldigt glad
Vanligaste färg på dina kläder: Jeans, rosa, orange, turkos och vit
Vad tycker du om fötter: Kan man tycka till om fötter?

Vad saknar du: En fläkt
Favorit dryck på morgonen: Kaffe, juice och smoothie
När brukar du oftast gå och lägga dig: Så väldigt olika

Är du blyg? Ibland
Sysslar du med någon idrott: Shopping
Tror du på kärlek vid första ögonkastet: Nej

Vad skulle du göra om du vore kille för en dag: Touch myself, all day long
Är du nöjd med ditt liv: Mycket
Vad är det värsta du vet? Tröga människor

Hur mycket pengar brukar du slösa på en vecka? Mellan 2 och 3000 kr
Vad längtar du till? Semester BABY!
Har du bra vänner och äkta vänskap? Ja

Vad är det finaste du fått? En mix tape med alla mina favorit ståuppare, jag blev rörd
Om fem månader: Jobbar på ett kvavt kontor och gör avstämningar
Om ett år?: Samma som ovan... halvårsbokslut ser alltid likadana ut

Du samlar på: Onödiga fakta
Vem ringer du när du är arg/ledsen: Mamma
Har du strumpor på dig nu: Nej

Är det okej att gråta: Beror på när och varför
När grät du senast: Nån månad sen
Bär du glasögon eller linser: Glasögon

Har du piercing: Nej
Vill du gifta dig: Ja
Vill du ha barn: Ja

Är du bra på att laga mat: Ja, jag är passionerat förälskad i matlagning
Är du flygrädd: Inte ett dugg
Hur vig är du: Inte särskilt

Vilken är din favoritglass: Rocky Road
Tror du på ett liv efter döden: Nej
Bor dina föräldrar tillsammans: Mina biologiska, nej

Vilken ögonfärg har du: Gröna
Röker du: Ja
Hur ofta tränar/motionerar du: Går en runda varje dag numer
Vad är det viktigaste i livet?: Att vara lycklig och nöjd med sig själv och sina prestationer

RSS 2.0