idioti


det är vad det är. ren och skär idioti från mitt håll sätt. att jag trodde på lögnerna... IGEN. herregud. en utbildad människa som beter sig som en kretin. men jag är bara mänsklig. som alla ni andra. jag har bara tröttnat på hela idén med min egen naivitet. hela konceptet är bortkastad tid. no mas. i hope. no mas.

/B

Nu vet ni det!

Avresa 27 mars 2009   
Avg Ank Flight Fr&aringn Till   
2009-03-27 12:05 2009-03-27 14:20 LH3015 Arlanda - Stockholm Munchen   
 
2009-03-27 14:55 2009-03-27 15:55 LH3494 Munchen Zagreb   
 

Hemresa 30 mars 2009   
Avg Ank Flight Fr&aringn Till   
2009-03-30 16:55 2009-03-30 18:10 LH3495 Zagreb Munchen   
 
2009-03-30 19:35 2009-03-30 21:40 LH3022 Munchen Arlanda - Stockholm

Jag ser fram emot en härligt vårig långhelg i Zagreb. Jag tänker smaska i mig god mat, njuta av goda vänners lag och shoppa något roligt. Samt hamstra cigaretter :)

/Belma

The end of an era? The Pirate Bay


The Pirate Bay. Tre små ord med all betydelse i världen. Det betyder bland annat att jag klarade en mycket svår depression, genom att komma åt filmer och serier som höll mig strax ovanför vattenytan. Den sidan har betytt mer för mig än många vänner har. Den sidan har hållt mig levande och nu... efter mycket om och med ska rättegången sparka igång på riktigt.
Måndagen den 16/2 2009 går TPB upp mot de multinationella konglomerat som gjort allt för att tysta massan och få den att betala för "tjänster" som inte någonsin varit värda pengarna de säljs för.
Det är idag, för första gången, som jag skäms inför de äldre generationerna. Deras inskränkta, gråa sätt att se på världen har lyckats tysta vår egen generation. De lyckades visst fostra oss. Vi hann inte ens med. FRA, IPRED... alla dessa medel för att kontrollera oss, de redan fostrade massorna.
Jag vet inte om ni läser mycket, jag gör det. Det är först när man överlåter kontrollen till Försvarsmakten som det börjar osa trubbel. Så här är vi.
I en polisstat där de som ska kontrollera oss inte har en institution som kontrollerar dem och så sitter vi i sjön den tystade, kvävda, massan. Vi finner oss i den totalitära polisstatens klor, och märker inget förrän nu. Starkt jobbat herr Syrén... du kan inte befordras vidare men jäklar i min lilla låda vad du åstadkommit sen du blev ÖB. My hat is off to you.
Tystnaden sprider sig på gatorna, det enda som hörs är ekot efter de styrandes glåpord... Deras kommentarer kommer för evigt att eka på våra tomma gator: "ni är komna till fel kommun, blattajävlar".
Jag har läst undersökningar med tillhörande diskussioner, där makthavare förfäras över bristen på tillit till polisen från unga människor. Och varje gång förvånas jag över avståndet mellan dem och oss. Polisens jobb är att tysta oss, de jobbar 40 timmar i veckan med att tysta oss. Förolämpa oss och underminera våra värderingar och våra kunskaper. Sedan kastar de glåpord efter oss, de unga... Tabulae rasae, är ett begrepp som aldrig mer kommer kunna användas på ungdom. Munkavlen åker på vid födseln och vi fostras att följa polisstatens rekommendation: sitt tyst eller stryk med. Allt för att hålla sig under radarn.
Nu vill de stänga vårt sista öppna forum. Måste vi tvingas ner i kloakerna innan någon tar tag i situationen?
Man vill att folk ska börja konsumera igen. Men vem i den yngre generationen har råd till att investera i något av substansiellt marknadsekonomiskt värde. Inte ens småkonsumtion räcker pengarna till.
Många av oss lever i svält, och det enda vi har råd med är att hitta underhållning för att få dagarna att gå snabbare. Underhållning som TPB erbjudit oss gratis. Nu ska de som redan har allt ta ifrån oss, som inte har det, det enda nöjet vi haft. Finanskrisen kommer att fortsätta eskalera. Reporäntan (styrräntan) kan sänkas till noll men inflationen står vid dörren och knackar.
Och det är de som har som kommer att känna av smällen. Vi som inget har, och som just ska se oss berövas på vårt sista hopp. Vi är vana. Jag föreslår att vi som kackerlackor väntar ut till inflationen är ett faktum. Sen kanske vi kan krypa ut ur våra hål och skapa ett samhälle där fri kommunikation och filmer kan spridas på laglig väg, och där poliser som skriker blattajävlar och kallar dockor för Neger Niggersson ersätts av kunniga och utbildade människor som tror på ett Sverige där vi alla ryms. Små som stora, utan den där övervakningskameran i varje hörn, buss eller taxi.

/B 

På västfronten intet nytt?



Halloj alla,

Jag har nu äntligen fått en mousetrapper och ett nytt t-bord. Skitsött är det... jag är kär. Nu vill jag bara ha tillbaka min telefon så är allt dandy.
Jobbet går bra, livet går bra. Oskar lever och kurrar. Mitt huvud vill inte med sig men jag tror det blir bra med det mesta. Jag har börjat samla mig, det känner jag. Jaqg har blivit så illa tvungen att göra det. Samla mig och börja ta saker på allvar. Och apropå det, jag har jobb att sköta.

/Belms

Last night

I totally got laid last night. Screw you bitches, I'm back on the wagon.

Så hade man kunnat formulera det om man hade sådan iklination, jag har inte det. Men sanningen finns i de raderna, hur brutala de än må vara.
Ikväll är det föreläsning sen ska jag hem till min skitkatt för att sova i min egen säng. Så skönt.

Nu, lunch.

/B

10 år


Jag har rökt i 10 långa år. Många fina år. Lika många lär det bli. Min första stora kärlek. Gud vad hette de där cigaretterna som man fick i 25-pack. Stora som satan... American någonting. Smuggelcigaretter om jag inte missminner mig. Haha. Och så när man köpte singelcigaretter för man inte hade råd med ett helt paket och inte var 18. Sen när man fick handla själv, och hade råd. Herregud. Sena nätter på Stureplan, när man ännu fick röka på klubbarna. Åh, och alla caféer.
Sen tog de bort det. Men så åkte vi till Danmark, den där natten i Köpenhamn. Bollhavet på Burger King. Den halvnakna finnen på stationen. Alltid med en cigarett i handen. Jag, inte finnen. Jag bjöd honom på frukostfika innan vi drog vidare med en förstaklassbiljett i samma vagn som Alf Svensson. Andra gången jag mötte honom. Första gången var i Jönköping, på ett café. Året innan vill jag tro.
Udda möten med Alf.
Jag har aldrig hållt fast vid något som jag gjort med cigaretterna. 10 år. Snart 11.

Ett glas vin. Stand up comedy. Minnen. Kvällen har varit bra! Bäst.

Tack USA för den fina underhållningen och cigaretterna som håller mig vid liv.

/B

Nothing further is required!



/B

Snazzy


Ser det inte mäkta fint ut... Egentligen väldigt slö design, i brist på egna idéer men jag gillar den. Ser lite vårigt ut. Mina naglar med, de blev fina.
Idag har vår VD slutat och därför har vi fått smörgåstårta. Gudomligt god sådan. Jag tog en riktigt mastig bit. Trots att jag inte borde... men slutar VD:n vill man ju tacka av honom. Snackade en massa med Edwin, rolig snubbe. Kanske kan dumpa lite arbete på honom :D Folk är himla trevliga och sociala i detta företag. Det hör inte till vanligheterna, tyvärr. Men här trivs jag och här vill jag stanna!
Jag drunknar i arbete. Så pass att jag inte tagit kisspaus idag. Ingen alls. Jag håller på att explodera men jag har några betalningar till att fixa sen blir det rök- och kisspaus :)

Idag är jag gladast. Imorgon ska jag hjälpa Magz med nån uppgift sen ska jag smurfa in på min nya dator och ladda ner lite smått och gott. Göra den till min.

Nu, betalningar. Sen, rök-och kisspaus. Ikväll, ny dator tajm :D

/B

But in his mind, his world is far from kind

Blå, blå vindar och vatten... Blå, blå himlar och hav... Blå, blå känslor i natten...

Jag vet inte. Ibland känns det som om man tagit sig rejält med vatten över huvudet. Ibland känner jag att jag inte kan få luft, som om alla ambitioner gått i stöpet och kvar är jag med en önskan men ingen möjlighet till handling. Jag är trött, så mycket tål att sägas utan att ens behöva förklara sig.

Bla, bla, bla.

Jag hade kunnat sitta här och skriva spaltmeter på temat 'tonårsångest' men mitt i min cyniska värld ser jag ett ljus. Ett ljus jag inte kan eller vill blunda för. Jag mår för bra. Jag kan säkert sitta här och citera ett tjugotal låtar och låtsas vara nere och bruten, men sanningen är den att jag mår bra. Jag trivs med min arbetssituation trots allt arbete, trots att jag drunknar mer ofta än inte. Jag trivs trots att jag vissa nätter inte kommer hem för att SL strular. Jag trivs trots att jag inte har kontakt med M. Fastän jag gärna hade velat bevara en vänskap. Två år känns dumt att slänga bort. Men kanske senare om tiden blir mogen, någon dag. Men även utan honom i mitt liv trivs jag. Jag var på föreläsning igår. Jag trivdes där med. Jag ville stanna kvar i stunden för evigt. Jag ville insupa all kunskap som fanns att tillgå.
Jag trivs i mitt skinn. Jag mår bra. Jag har trappat ner rökandet brutalt. Två till tre cigg om dagen. Sen räcker det. Jag umgås med människor, jag lever lite. Jag vill kunna träffa någon jag kan vara spontan och levande med, någon dag. Men inte än.

När tiden blir mogen.

Marcus om du läser: Tack för din vänskap, jag kanske aldrig sa det förut men du har varit en fin vän. Kanske kan vi ta upp vänskapen en dag. Men låt oss inte rusa med det. Vi behöver aldrig mer höras, men jag vill att du ska veta att jag känner att jag vill ha tillbaka din vänskap för vi hade skoj. Och det är många internskämt som ingen annan förstår. Men tiden är långt ifrån mogen för det och jag vill inte stressa med något. Vi har en hel livstid på oss att hitta tillbaka till den ursprungliga vänskapen mellan oss :D

/Belma

When it rains it pours

Jag hittade denna i mitt arkiv. Augusti 2006 vill jag tro att det var från. 

Tio första:

Första bästa kompis: Senada
Första bil: Nissan
Första kärlek: Mirza, skulle jag tro
Första husdjur: En hamster
Första semester: Kroatien
Första jobb: På Handskmakar'n
Första köpta skiva: Ingen aning
Första riktiga kärlek: Marcus
Första piercing: I båda öronen när jag var bebis, annars läppen anno 2007
Första konsert: Ingen aning

Nio sista:
Sista alkoholdrycken: Jägermeister
Sista bilfärd: Till Gnesta
Sista filmen du såg: Bolt
Sista bubbelbadet: Länge sen
Sista spelade cd: Har inga cdn längre, mixtape gäller numer, mp3-style
Sista gången du grät: Igår och idag
Sista måltiden: Thaigryta med kyckling

Åtta har du nånsin:
Dejtat en av dina bästa kompisar? Ja, Han var min bästa vän... han blev väl det med tiden
Blivit arresterad? Nej
Blivit kär vid första ögonkastet? Nej
Varit på tv? För länge sen
Fått ditt hjärta krossat? På det värsta sättet, ja
Sagt att du älskar någon utan att mena det? Ja
Haft ett one night stand? Ja
Busringt till nån? När jag var yngre

Sju saker du har på dig:
1. Nattlinne
2. 1 hårnål
3. En till hårnål
4. En tredje hårnål
5. Hårsnodd
6. Armband
7. En ytterligare hårnål

Fyra personer du kan berätta allt för:
1. -
2. -
3. -
4. -

Tre val:
Svart eller vit? Vit
Sommar eller vinter? Sommar
Choklad eller chips? Choklad

Två saker att göra innan du dör:
Resa jorden runt (vissa saker ändras aldrig)
Bli mamma (denna kommer aldrig ändras)

En sak du ångrar:
Att jag lät mig själv falla så hårt. Jag borde jobbat på en bättre back up plan

And now what..?


Sådär då... vad gör man nu när allt är gjort?



Vad gör JAG nu..?

/B

Nine to five... and more


Halloj alles,


Jag är trött idag. Igår tvättade jag 5 maskiner, det tog 4 timmar att få det klart men nu har jag kläder så det räcker och blir över. Jag insåg även att jag simmar i underbyxor, för att uttrycka mig. Jag vet inte varför jag har så mycket underkläder men det kan ju omöjligt vara något dåligt tänker jag.
Jag somnade sent. Kl 2, närmare bestämt. Och när väckarklockan ringde 3 timmar senare kändes det väldigt tungt. Jag fick inte sova något på pendeltåget heller och som grädde på det redan delikata moset var tåget försenat. Precis så försenat att jag missade min buss och fick stå och vänta ute i minusgrader i hela 40 minuter. Det var så kallt att jag vid ett tillfälle funderade på att sätta mig i busskuren och gråta. Men det var nog mest tröttheten som tagit överhanden över mitt sinne.
Jag har gått på halvfart hela långa dagen, och känner mig mer som en robot än en människa. Nu ser jag mest fram emot att skicka ett par hundra betalningar till innan jag kan kila hem för att göra kycklinggryta och sova. Och som jag kommer sova!

Nu - betalningar. Snart - hemgång. Senare - sovtajm!

/Belma

Not spending my emotions...


I'm not spending my emotions on you! Nej, gott folk. Igår hade jag en heldag med Magz. Fika, bio och senare Jäger och Dooleys. Fredzo0rz stod för kramarna, Magz för rökpauserna. Bättre sällskap kan man glömma att man hittar.

Vi såg Yes man, med Jim Carrey. En föga välgjord film men likväl inspirerande. Kanske skulle man sluta upp att vara en sådan nej-sägare och släppa loss lite. Inte tänka 50 steg i taget utan fokusera mer på de kommande fem. Kanske ska jag släppa på tyglarna lite. Ha lite kul nu när jag är 23, hellre än att hamna i en medelålderskris över att jag missat de "bra åren". Inget extremt, bara lite mer nöjen och lie mindre ångest.

Kan vara något.

Jag vet inte om jag är trött eller om jag mot all förmodan blivit bakis efter 1½ grogg och en shot. Men det var ju inte igår sist, om man säger så. Nej, nåt är det.

Nu ska jag fixa mig lite frukost, sen ska jag diska upp den sista disken och knata ner till tvättstugan kl 18 för den första tvättsessionen sen flytten... den 1/11 2008. Tack kemtvätt, du har räddat mitt liv :P

/Bell

RSS 2.0