Förberedelser


Halloj alla,

Skön morgon jag har haft. Äntligen. Och början på denna eftermiddagen med.
Medan Marcus ligger och sover (än!) har jag hunnit förbereda större delen av min första tyskalektion, druckit en kopp kaffe och ätit frukost i lugn och ro. De senaste dagarna har varit väldigt lugna och sköna. Med mycket film och ännu mer fikande och socialisering. Igår firade J sin 18-års dag och jag missade den, det är väl det enda som jag känt varit tråkigt. Dels för att jag ville vara med och dels för att jag hade fått en rosa ballong med mitt namn på. Men jag hoppas festen var den bästa någonsin och att ni hade kul =)
Idag ska jag fortsätta läsa i tyskaboken och skriva fler anteckningar så man inte står som ett fån inför barnen sen och inte kan svara på de frågor de har att komma med. Och jag måste säga det, att det känns mäkta skönt att få komma ut till skolan och göra det man gör bäst: undervisa. Det som man sen förvisso kommer spendera nästkommande 40 åren med att göra. Men jag trivs där framme vid 'katedern', jag känner mig som hemma där. Redan. Och med lite mer rutin och vana, lite mer kunskap och erfarenhet tror jag att varje dag kommer bli en fin upplevelse. Och jag tror att ni andra damer och herrar som ska bli eller redan är lärare delar min tanke där; att få lära ut och se hur barnen tar åt sig av all ens kunskap lyfter en. Väldigt mycket.

Jaja, jag ska inte filosofera hela dagen, istället ska jag hälla upp en till kopp kaffe och sätta mig med lite mer tyska och kanske en film senare.

/Bellis

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0