Impuls



Halloj alla,

Idag blev jag biten av 'the cleaning bug' och blev fasligt sugen på att städa ur ett hörn av mitt rum. För man ska ju som bekant börja smått. Nåväl, jag städade ur det värsta hörnet, nämligen mitt arbetshörn som på sista tiden mer och mer börjat likna en avfallsstation än en arbetsvänlig miljö.
Så jag plockade och plockade. Och nu ser det himla trevligt ut. Problemet är bara att man förr eller senare (i detta fallet alldeles jättesnart) måste ta ut alla soppåsarna. Och det blev en hel del, som vanligt. Och precis som vanligt sitter jag och förundras över hur allt fick plats i de där utdragna lådorna och vråna. Mitt rum är ju bara några kvadrat, vart får allt skräp plats? Beats me.
Men det visar sig gång på gång att jag spelat för mycket Tetris i mina dagar. För det är omänskligt mycket sopor här. Eller sopor och sopor, mestadels är det gamla papper och diverse prylar som jag aldrig tagit mig tiden att använda. Saker som står och samlar damm. Och så foton. Gamla, roliga foton. Minnen på papper. Vad gör man av alla dessa foton? Jag kan inget slänga och jag vill heller inte slänga in dem i album som jag ändå aldrig tittar igenom och gång på gång tappar bort bland alla dessa mängder av saker.
Jag har massvis kvar att göra, för imorgon ska jag ha besök och då vill jag ha det lite finare än vanligt här hemma. Även om det var det som var den primära inspirationen, så kändes det väldigt trevligt när man väl kom igång med städningen. Man kände sig mäkta duktig och resultatet, oh det var värt varje timme. För det är precis så mycket jag har att städa; att det tar timmar att bli halvklar. Men imorgon försvinner min soffa och sen förhoppningsvis även mitt lilla bord. Sen har man frigjort en massa yta. Och dessutom frigjort sig från alla avlastningsytor.
Sen ska jag till IKEA och köpa hem en del roliga lådor. Och så två puffar som man kan sitta på. Eller två såna där jättekuddar. Vi får se vad som ser roligast ut. Och jag vill gärna att det matchar gardinerna. Det ska vara lite somrigt här hemma nu, har jag bestämt. Something to cheer me up.
Jag vill gärna återgå till mitt städande nu med en gång, men min dumma axel krånglar. Den gick visst ur led. Kan inte riktigt röra på vänster arm, så detta inlägget tar något längre tid att skriva... Och det är lite smått smärtsamt, för jag är så van att skriva med båda händerna. Inte alls kul. Men smärta är också en del av livet, så det är bara att bita ihop och stänga fönstret så folk inte undrar varför jag skriker hela tiden. Son of a gun, vad smärtsamt det visade sig bli.
Huu, nej gott folk. Jag kan i alla fall ta ut soporna med en arm, så det ska jag passa på att göra. Sen blir det en kopp kaffe och nån syltmacka. Oh, nej. scones. Det ska jag smaska på. Med nån sylt och en kopp kaffe. En varm kopp kaffe med mjölk. Åh så syndigt gott. Japp, då har ni fått ett jätteutlåtande om en stor bit av min dag, idag. Så nu ska denna damen slänga på sig ett par jeans och ta ut soporna och sen till Statoil för att inhandla mjölk och sylt.
På kärt återseende.
/Belma

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0